Bine ați venit

Scopul este îmbunătățirea condițiilor de trai

Seer Gyula (img) este o personalitate cunoscută în Livada, obținându-și respectul general în calitate de profesor, pedagog.

Devotamentul său față de comunitate a fost palpabil încă de pe atunci, așadar nu a fost prea mare surpriza atunci când și-a asumat rol în administrația publică pentru ca în acest mod să poată sluji locuitorilor din Livada.  Toate aceste sarcini publice s-au extins în 2016 când Seer Gyula a devenit primul consilier județean al micului orășel. L-am întrebat despre munca sa, scopurile sale și despre atribuții:


Care este motivația, cu ce țeluri v-ați asumat rol în viața Consiliului Județean?

Pentru mine este o onoare deosebită faptul că sunt primul consilier județean din Livada. Scopul meu nu este altul decât ca,  în primul rând , să evidențiez interesele localității și, nu în ultimul rând, să reprezint și interesele altor localități ale județului.


Sub ce formă puteți evidenția interesele orașului Livada în cadrul consiliului?

Înainte de toate prin faptul că mă străduiesc să-mi iau partea din muncă. În calitate de consilier județean sunt membru al comisiei pentru cultură, sport și tineret. În 2017 nu am lipsit de la nicio ședință.Am participat în total la 18 ședințe , în care am adoptat 46 de hotărâri de consiliu la nivelul comisiei noastre. În afară de acestea , bineînțeles, am luat parte prin voturile acordate, și la adoptarea celorlalte hotărâri care figurau pe ordinea de zi.


Care sunt acele planuri care vizează Livada?

Printre cele mai importante planuri legate de localitatea noastră sunt cele care vizează îmbunătățirea condițiilor de trai, drept pentru care proiectele noastre principale – la fel ca și la nivel județean – sunt cele care se manifestă în sfera infrastructurii, culturii, a sănătății , fără să acopere proiectele transfrontaliere. Ca să amintesc doar cele mai importante, pentru Livada, una dintre cele mai mari priorități este ca să ne putem asfalta cât mai repede toate străzile de pământ . Aceasta înseamnă circa 14 kilometri. Pentru viața culturală a orașului ar fi deosebit de importantă construirea unui centru cultural , iar în domeniul sănătății renovarea clădirii medicale. Pentru realizarea tuturor acestor proiecte - și a multor altor planuri, idei -  trebuie să profităm de fiecare posibilitate și sursă.Rolul meu este să profit de acestea și la nivelul Consiliului Județean. 


Ce a fost mai greu? Să predați teoria evoluției sau să reprezentați interesele orașului Livada în cadrul Consiliului Județean?

Cele două lucruri diferă doar aparent. În cazul reprezentării intereselor nu este cert faptul că părerea tuturor celor 33 de consilieri județeni corespunde cu a mea , drept pentru care în calitate de consilier am obligația de a susține și motiva astfel încât votul să ne fie pozitiv. Și în legătură cu teoria evoluției este nevoie de susținere și motivare , astfel încât procesul să fie convingător și posibil de atins.