Bine ați venit

Muncă în folosul comunității în locul amenzilor

Conform Codului de procedură fiscală nimeni nu își poate plăti impozitele, până când nu își achită  amenzile. Autoritățile locale din Livada încearcă să shimbe acest lucru.

Alineatul doi al articolului 165 din Codul de procedură fiscală prevede: nimeni nu poate plăti impozitele datorate pentru anul în curs asupra imobilelor sau de altă natură , până când nu își achită amenzile . Acestea pot fi  de la sancțiunile contravenționale pe linie de circulație, până la  cele legate de taxa de drum sau  altfel de  sancțiuni contravenționale de orice  natură.”În legătură cu aceasta multe persoane s-au îndreptat spre noi ca să ne ceaă sprijinul, ne împărtășește primarul Piricsi Arthur (img). Dar toți au trebuit să înțeleagă că nu putem face nimic, deoarece legea e lege și ea trebuie respectată”, adaugă.

În același timp Primăria orașului Livada a întreprins demersurile necesare pentru ca cei vizați să poată achita aceste amenzi sub forma muncii în folosul comunității. Având în vedere faptul că legea face posibil acest lucru. În acest caz Judecătoria Satu Mare ar stabili pentru fiecare persoană în parte , ca direct proporțional cu cuantumul amenzii , câte ore ar trebui să lucreze în folosul comunității.

Informație important de știut înlegătură cu plata impozitelor este faptul că cei care până la data de 31 martie al acestui an își achită integral impozitele anuale , beneficiază de o reducere cu 10% a acestora.Cei care nu pot plăti decât jumătate din impozit până la data de 31 martie, nu vor avea parte de majorări până la cel de-al doilea termen limită,  30 septembrie. În cazul în care nu se fac plăți, aceasta atrage cu sine aplicarea unei dobânzi de 1%.Aceasta se aplică clădirilor, terenurilor, fiind valabil atât pentru persoane fizice, cât și pentru persoane juridice.