Bine ați venit

În lunile care au trecut autoritățile locale s-au confruntat cu o serie de dificultăți, aceasta fiind cauza pentru care se poate întâmpla ca străzile încă neasfaltate ale orașului să pară neglijate.

Depozitele ilegale de deșeuri amplasate pe raza orașului Livada cauzează bătăi de cap serioase și daune materiale considerabile Primăriei orașului Livada.

Seer Gyula (img) este o personalitate cunoscută în Livada, obținându-și respectul general în calitate de profesor, pedagog.

Conform Codului de procedură fiscală nimeni nu își poate plăti impozitele, până când nu își achită  amenzile. Autoritățile locale din Livada încearcă să shimbe acest lucru.

Primele două sezoane ale echipei de fotbal Venus din Dumbrava nu au fost chiar un vis frumos , dar , cu ajutorul antreprenorilor locali , acum garda și-a stabilizat locul și duce o muncă de recrutare demnă de pomenire.

Din bugetul orașului pentru anul în curs, 100 de mii de lei ajung la Școala Gimnazială Petőfi Sándor. După cum am aflat de la directorul școlii, Maskulik Levente, instituția va folosi acești bani pentru realizarea a trei investiții importante.

Livada dispune în acest an de un buget cu circa 1,7 milioane de lei mai mic față de anul trecut, dar aceasta nu înseamnă nici pe de parte că în acest an nu vor fi investiții importante în oraș. Dintre aceastea, poate cea mai importantă este că Primăria vrea să asfalteze strada Scânteii, din buget propriu.

Primăria ar fi dorit să reabiliteze în întregime Liceul George Barițiu pe bază de proiect cu finanțare, dar, din păcate, s-a văzut nevoită să renunțe la acest plan. Folosind metoda pașilor mărunți, în acest an vor renova cantina din resurse proprii.

Elevii Școlii Gimnaziale Petőfi Sándor din Livada au excelat la Concursul memorial Csűry Bálint organizat în Agriș: locurile doi și trei au fost câștigate de elevii pregătiți de profesoarele Kása Enikő și Balogh Kinga.
 

Autoritățile Locale din Livada ar dori să-și extindă parcul auto, drept pentru care în acest an vor achiziționa din bugetul propriu un buldozer și o remorcă, iar achiziționarea unui buldoexcavator va fi realizată printr-un proiect finanțat prin intermediul Grupului de Acțiune Locală Zona Sătmarului.

Taxe noi pentru anul 2018

Solicitări de ajutor pentru încălzire - 2018

12